top of page
Wat is Chiro?
logoslogan.png

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België. De Chirogroepen brengen kinderen en jongeren in hun vrije tijd samen, zonder onderscheid. Via spel laten we hen ervaringen opdoen, leren we hen samenleven en bieden we hen een kijk op zichzelf en op de wereld.

De Chiro is meer nog dan spel, we zijn een leerschool voor het leven. Vertrekkend uit de leefwereld van kinderen en jongeren streven we met hen naar een Chirodroom: een wereld waarin de Chirowaarden graag zien, rechtvaardigheid en innerlijkheid centraal staan.

Met alle groepen samen bouwen we aan één jeugdbeweging: Chiro.

Chirumbero
Schermafbeelding 2020-04-23 om 11.07.07.

Chirumbero is een chiro uitsluitend voor meisjes. Sinds 1968 zijn we een populaire jeugdbeweging in Rumbeke. Ondertussen bestaan we al 55 jaar en hebben er dus al verschillende moeders en dochters hun zaterdagnamiddagen gevuld vol plezier bij de Chiro. We zijn ervan overtuigd dat een jeugdwerking voor uitsluitend meiden een goede manier is om samen hechte vriendschapsbanden te smeden.

Ondertussen bestaat onze chiro uit een kleine 270 leden. En ieder jaar mogen we steeds weer nieuwe gezichtjes verwelkomen en blijven we met een enthousiaste leidingsploeg bouwen aan een mooie werking.

Dat bouwen mag je eigenlijk ook wel letterlijk nemen. Omdat er meer en meer chirowietjes zich bij ons aansluiten, waren onze vorige lokalen te klein geworden. Daarom waren we afgelopen jaren volop bezig met een nieuwbouw-project met voldoende speelruimte zowel binnen als buiten. Deze nieuwbouw is sinds kort afgewerkt. Je kunt deze altijd komen bewonderen voor of na de Chiro.

Afspraken

De afspraken bij Chirumbero zijn dat je zaterdag aanwezig bent om 13:30-16:15 in Chiro uniform.

Voor de kleinsten onder ons mogen dit de chirokleuren zijn nl. een beige rok/broek, een rode T-shirt en een blauwe trui. Vanaf de kwiks (5de leerjaar) is het de bedoeling dat je een chirorok, chiro T-shirt en een chirotrui draagt. Deze kan je verkrijgen in ‘De Banier’ of je kan ook onze eigen T-shirt kopen voor maar 15 euro. Ondertussen verkopen we ook Chirumbero truien, dit voor 30 euro.
We weten dat Chirokleren best een prijsje kunnen hebben en willen dit toegankelijk maken voor iedereen. Daarom hebben wij vorig jaar eens de koppen bij elkaar gestoken. Sinds twee jaar hebben we een tweedehandswinkel. Hier verkopen wij Chirokleren aan de helft van de gevraagde prijs in de Banier.

Tijdens de Chiro kan men in de pauze ook een drankje krijgen, hiervoor moet men 1 euro betalen en wanneer men het flesje terug komt brengen krijgt men 10 cent terug.

bottom of page